Hoe kan je je kind bij ons aanmelden?

Als je overweegt om je kind bij ons aan te melden voor school, dan maken we graag een afspraak met je om in gesprek te gaan over wie wij zijn en hoe we de dingen doen op Kornalijn. In dit gesprek bespreken we ook graag de identiteitsverklaring waarin je als ouders aangeeft dat je je in onze identiteit herkent en deze ook erkent. We willen voor de kinderen een veilige plek zijn waar ouders en school elkaar weten te vinden in het geloof en het leven met God.
We geven je na ons gesprek graag een rondleiding in ons gebouw om sfeer te proeven en te zien hoe wij ons onderwijs vormgeven. Aan het eind van het gesprek geven we je een informatiepakketje mee waarin onder andere het aanmeldingsformulier zit. Het formulier kan ingevuld weer teruggestuurd worden. Wil je graag je kind aanmelden of je oriënteren of Kornalijn bij jullie past, neem dan even contact op via administratie.kornalijn@florion.nl en we maken zo snel mogelijk een afspraak met je.

Als je overweegt om je kind aan te melden voor de kinderopvang (0-4 jaar) of de BSO stuur dan even een mailtje naar kornalijn@kleurrijk.nl en je wordt gebeld en/of uitgenodigd voor een gesprek om samen te bespreken wat jullie wensen en onze mogelijkheden zijn.

Hoe werkt het verder als je je kind bij ons aangemeld hebt?

Als je kind bij ons aangemeld is, krijg je altijd een bericht van ontvangst waarin we je bedanken voor het vertrouwen en uitleggen wat de vervolgstap wordt. De ouders van alle nieuwe kinderen worden uitgenodigd voor een gesprek met de juf of meester van je kind. In dit gesprek kan alles besproken worden wat goed is om te delen tussen jullie als ouders en de nieuwe leerkracht van je kind. Het is een spannende tijd als je kind voor het eerst naar school gaat. Je draagt je kind over aan iemand die je nog niet kent. We nemen daar de tijd voor! Ook mag je kind een paar dagdelen komen wennen voordat het voor de 1e keer naar school gaat. Deze dagdelen worden in onderling overleg met de leerkracht bepaald. Dit kan ook gepland worden op de dagen dat je kind naar de PeuterPlus of het kinderdagverblijf gaat.

Heb je vragen, twijfel je ergens over – neem gerust contact met ons op via administratie.kornalijn@florion.nl en wij zorgen dat je vragen beantwoord worden! Wij weten uit ervaring dat wat voor ons vanzelfsprekend is, voor jullie als ouders helemaal nieuw is – en dat we soms meer uit te leggen hebben dan we denken.