Vanaf mei 2019 is kindcentrum Kornalijn gestart onder een nieuwe naam in een vernieuwd gebouw aan de Emmastraat (voorheen Calvijnschool en De Huyskamer). We leggen graag uit waarom wij de naam ‘Kornalijn’ dragen. In de ontmoetingsruimte hangen 4 posters waarop onze naam ook aan de kinderen wordt uitgelegd.

De Kornalijn is een edelsteen die genoemd wordt in de Bijbel en wel in de boeken Exodus en Openbaringen. Je vindt in sommige vertalingen de naam Onyx, wat een andere naam is voor Kornalijn. In Exodus wordt beschreven hoe de priester een efod draagt, een soort borstkleed met daarin 12 edelstenen, waaronder de Kornalijn. Hierin waren de namen van de stammen gegraveerd. De priester droeg deze stenen op zijn hart om God en zijn volk eraan te herinneren dat ze bij elkaar hoorden. De priester was voor het volk Israël de verbindingslijn met God. Door middel van de efod stelde de priester vragen aan God en kreeg hij antwoord van God. In Openbaringen wordt de nieuwe stad beschreven als God alles nieuw heeft gemaakt hier op aarde en in de hemel. De grondstenen, het fundament van deze stad, wordt gevormd door de 12 edelstenen, waarvan kornalijn er één is. Ook zijn er 12 poorten van edelstenen in de stad, waaronder de kornalijn-poort. Over deze stad wordt gezegd dat ze het licht van de zon en de maan niet nodig heeft, want over haar schijnt de luister van de Heer. We hebben een prachtig nieuw gebouw gekregen, uit Gods hand, omdat Hij ons zegende, hier in Meppel. Er zijn geen edelstenen in verwerkt, maar het draagt de naam van 1 van de edelstenen van die nieuwe stad. We geloven dat we hier op deze plek onder een nieuwe naam, mogen leven, leren en werken in de luister, in het licht van de Heer.

Een edelsteen schittert niet van zichzelf. In het donker is de kornalijn nauwelijks te zien, het geeft geen licht. In het licht, als de zon erop schijnt, schittert de kornalijn in de prachtige kleuren warm rood-oranje. In het licht van Gods liefde mogen wij schitteren, tot eer van Hem, zijn liefde doorgeven aan de wereld om ons heen. Ons gebouw aan de Emmastraat zien wij als een plek waar we in het licht van Gods liefde mogen groeien. Samen leven en samen leren hoe we onze plek in de wereld mogen innemen. We zijn net als een edelsteen, een kornalijn, niet schitterend van onszelf, maar vrijgekocht door het bloed van Jezus, mogen wij schitteren door Zijn liefde uit te stralen naar de mensen om ons heen.

God heeft jou uniek gemaakt om Zijn eigenheid te laten zien. Je bent precies zó gemaakt door God dat je, in wie je bent, God laat zien. Jouw vingerafdruk is uniek. Niemand heeft dezelfde als jij. Die prachtige vingerafdruk is gemaakt door God. Net als alle andere unieke kenmerken aan jou. En kijk eens hoe verschillend we zijn! Allemaal dragen we het stempel van onze Maker. Allemaal laten we in onze verschillen zien hoe rijk God is, hoe veelkleurig Hij in zijn wijsheid is. Je draagt zijn zegel op je voorhoofd. Gods vingerafdruk. Hij zegt: jij bent van mij, ik heb jou mooi gemaakt, je mag er zijn, hier in deze wereld om te laten zien wie Ik ben. Al heel lang geleden gebruikten de mensen een vingerafdruk als stempel om iets te bevestigen: het klopt, dit is van mij, dit komt van mij. Zo zegt God: het klopt, jij bent van mij, jij hoort bij mij!

Veel scholen van Florion dragen namen van edelstenen. Als Kindcentrum Kornalijn passen we in die rij met mooie namen. Onze samenwerking met KleurRijk kinderopvang zie je ook terug in de veelkleurigheid van de vingerafdruk. Met ons onderschrift: groeien in het licht van Gods liefde – willen we aan de stad Meppel laten zien waar we voor staan. Waar we in geloven. We willen een plek bieden aan kinderen, ouders en medewerkers om te groeien, in geloof, in liefde en al die andere dingen die belangrijk zijnin het leven met God in deze wereld.