Hoe werkt het als je je kind bij ons aangemeld hebt?

Als je kind bij ons aangemeld is, krijg je altijd een bericht van ontvangst waarin we je bedanken voor het vertrouwen en uitleggen wat de vervolgstap wordt. De juf van je kind zal een gesprek met je plannen en in dit gesprek kan alles besproken worden wat goed is om te delen tussen jullie als ouders en de nieuwe leerkracht van je kind. Het is een spannende tijd als je kind voor het eerst naar school gaat. Je draagt je kind over aan iemand die je nog niet kent.
We nemen daar de tijd voor!

Ook mag je kind een paar dagdelen komen wennen voordat het voor de 1e keer naar school gaat. Deze dagdelen worden in onderling overleg met de leerkracht bepaald. Dit kan ook gepland worden op de dagen dat je kind naar de PeuterPlus of het kinderdagverblijf gaat. Afhankelijk van het aantal nieuwe kinderen zal er wel of geen instroomgroep in het voorjaar zijn.

Heb je vragen, twijfel je ergens over – neem gerust contact met ons op via administratie.kornalijn@florion.nl en wij zorgen dat je vragen beantwoord worden!

Wij weten uit ervaring dat wat voor ons vanzelfsprekend is, voor jullie als ouders helemaal nieuw is – en dat we soms meer uit te leggen hebben dan we denken.

Wat is handig om te weten als je kind voor het eerst naar school gaat?

Inloop 8.15-8.25u
Je mag je kind tussen 8.15-8.25u bij de leerkracht in de klas brengen en even een moment nemen om afscheid te nemen van je kind en misschien nog even wat te vertellen aan de leerkracht. Het is handig om dit kort te doen want er staan allemaal kinderen omheen. Je mag ook even ’s ochtends een Parro-berichtje sturen met iets wat je de leerkracht graag zou willen vertellen.

Communicatie
Voor alle communicatie tussen ouders en school en tussen ouders en de leerkracht gebruiken wij de Parro-app. Hiermee kunnen we belangrijke berichten voor de hele school plaatsen, maar ook nieuws uit de groep met leuke foto’s over waar we mee bezig zijn geweest. Wekelijks krijg je als ouder een update uit de groep over het thema, leuke uitjes, mooie ervaringen of feestjes die we samen gevierd hebben in de groep. Ook kunnen we via Parro ouders persoonlijk benaderen. Voor jullie als ouders is het ook altijd mogelijk om een persoonlijk bericht te sturen naar de leerkracht van je kind waarin je iets meedeelt, een vraag stelt of een gesprek aanvraagt.
Je vindt in de Parro app ook alle geplande activiteiten, de vrije dagen en studiedagen, wanneer de vakanties vallen en de uitnodigingen voor de gesprekken waar je je voor kunt inschrijven als ouder. Je kunt je aanmelden voor deze app als je uitgenodigd bent door de leerkracht hiervoor. Dit gaat via de mail, in de weken voordat je kind bij ons op school start.

Gymschoenen
De kleuters krijgen 1x per week een gymles in ons eigen speellokaal. Elk kind neemt zijn eigen gymtas met daarin gymschoenen mee, deze blijft op school hangen. Het liefst geen schoenen met een gladde zool  (en voor het gemak van de leerkracht ;-)) het liefst schoenen met klittenband of elastiek. De schoenen graag voorzien van naam.

Zelfstandig naar de WC
We verwachten dat kinderen, als ze met 4 jaar naar school gaan, zichzelf kunnen redden op het toilet. Het is goed om daar thuis ook aandacht aan te geven. Hoe zit je op het toilet, hoe veeg je je billen af, hoe was je je handen en hoe laat je het toilet schoon achter? Veel kinderen weten dit nog niet, is onze ervaring, als ze voor het eerst naar school gaan. Het is met 25 kinderen in een groep niet mogelijk om ieder kind te helpen met het billen afvegen omdat de leerkracht in dat geval voortdurend een korte periode de rest van de groep alleen moet laten. Met een knoop of rits losmaken, kan de leerkracht natuurlijk wel even helpen. Het is prettig als je kind zichzelf kan aankleden. Veters strikken hoef je in groep 1 nog niet te kunnen, in groep 2 is het goed om hier ook thuis mee te gaan oefenen.

Fruit eten
We gaan om ongeveer 10.15 uur met z’n allen fruit eten. We willen je vragen om je kind iets gezonds mee te geven wat precies genoeg is om in een kwartier ongeveer op te kunnen eten. Met fruit kan het handig zijn om dat geschild en in stukjes mee te geven. Je mag ze ook een beker drinken mee geven voor dit moment.

Spullen van thuis mee naar school
Maandag is het de vaste speelgoeddag. De kinderen mogen op die dag speelgoed van thuis mee naar school nemen. Dit speelgoed gaat dezelfde dag weer mee naar huis.
We werken regelmatig met thema’s. Kinderen komen dan graag met speelgoed of andere materialen van thuis die passen bij dat thema. Dat stimuleren wij en zien wij graag! Wil je in dat geval het speelgoed en/of de materialen voorzien van de naam van je kind? Misschien is het ook handig om met je kind te bespreken of het ook gedeeld mag worden met andere kinderen, omdat dit materiaal vaak langer op school blijft liggen en door meerdere kinderen gebruikt gaat worden.

Traktaties
Als je kind jarig is mag het trakteren, natuurlijk het liefst op iets lekkers én gezonds! We willen jullie vragen om van te voren even te overleggen met de leerkracht wanneer je graag je kind wilt laten trakteren in de groep. Soms zijn er meerdere kinderen jarig en kan het leuk zijn om dat te verdelen over de dagen.

Uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes graag altijd uitdelen na schooltijd op het plein.

Voor de verjaardag van papa, mama, opa en oma mag je kind een kleurplaat maken. Graag op tijd aangeven in de verjaardagskalender/agenda (die in de klas ligt)  wanneer er een kleurplaat meegegeven moet worden. Je mag ook even een Parro-berichtje naar de leerkracht sturen.